Tein pikavisiitin kotiin; ajoin perjantaina Vantaalle ja nyt sunnuntaina takaisin mökille. Perjantaina työkaverini oli viimeistä päivää töissä ennen eläkkeellejääntiään, joten kilistelimme skumppaa ja joimme kakkukahvit. Annoimme hänelle rommipullon, koska muutamankin kerran kävimme hänen purjeveneellään purjehduksella ja nautiskelemassa tarjoiluista. Tosin purjevene on jo myyty ja kesämökki on rakenteilla, mutta kyllähän sielläkin voi rommia nauttia.

Eilen vielä hikoiltiin 30 asteen helteessä ja nyt Savon iltapäivässä auton mittari näyttää 15 astetta ja hieman sataa. Eli tervetuloa Suomen normaaliin kesään. Tarkoitus olisi alkuviikosta pestä mökin matot, toivottavasti ne sitten saa kuivaksikin ihan taivaan alla, koska täällä mökillä ei oikein ole sellaisia suojaisia kuivauspaikkoja, joihin voisi muutaman kolmemetrisen maton levittää.

Joutsenperhe oli uiskentelemassa mökin vieressä olevalla lahdella, josta koirani ystävällisesti ajoi ne pois. Hyvä haukkua kuivalta maalta, voisi käydä ikävämmin, jos joutsen tulisi maalla vastaan... Ensi viikonlopulla onkin Birdlifen järjestämä mökkibongaus, jossa pyydetään havaintoja mm. joutsenista, kuikasta, kuovista, rantasipistä ja västäräkistä, täytynee käydä netissä ilmoittamassa havainnoista.