Tulihan se helle . Eilen oli jo reilut 20 astetta lämmintä, mutta tuuli oli sen verran kova ja viileä, ettei ihan sille tuntunut, mutta tänä aamuna, kun menin kahdeksan aikoihin ulos, oli todella mukavan lämmintä. Mutta tuulista edelleen. Ulos menemisestä tulikin mieleen maanantaiaamu...  Tulin parvelta aamulla alas, tervehdin koiraani, joka oli kuin ei olisi minua pitkään aikaan nähnytkään, otin kukka-amppelin viedäkseni sen ulos terassille ja kun olin ulkona terassilla painoin mökin oven kiinni. Sehän meni tietty lukkoon, avaimet sisällä, kännykkä sisällä, auton avaimet sisällä, naapurimökeissä ei ketään paikalla ja vara-avaimet n. 3 km:n päässä... Ja tietysti myös koiranhihna autossa lukkojen takana. Positiivista tässä oli se, että 1) olin jo vaihtanut yöasun pois päältäni 2) olin illalla jättänyt kengät terassille 3) ei satanut vettä. Eipä sitten muuta kuin reipas aamukävely, vilkkaammilla teillä koira sylissä. Kun lähestyin vanhempieni taloa, yritin muistella, olivatko he viimeksi tavatessamme kertoneet lähtevänsä minnekkään, mutta onneksi he olivat kotona. Tosin hetken kuluttua he olisivat olleet matkalla Kuopioon... No vahingosta viisastuu, toivottavasti.

Käytin iltapäivällä koiraa lääkärissä, vähän varmuuden vuoksi, koska läden viikonlopulla käymään kotona ja koira jää vanhmmilleni hoitoon, se kun ei niin suunnattomasti rakasta autossa istumista. Se edelleen pyörittelee, "ravistelee" päätään ajoittain, mutta ei se tohtori mitään korvasta löytänyt. Antoi reseptin valmiiksi, jos korva tulehtuu, niin ei tarvitse mennä uudelleen käymään. Ja kun tulimme mökille, niin muutaman hetken jälkeen alkoikin tuulla ja jyristä. Aika hienoja salamoitakin näkyi. Ja sitten ukkonen jäikin pyörimään tähän päälle muutamaksi tunniksi, nytkin vielä kuuluu silloin tällöin jyrisevän. Tosin ukkostutkan mukaan se on jo siirtymässä muualle ja hajoamassa.

Eka ukkoskuuron jälkeen kuvattu laiturilta, vähän vielä satelee ja nuo kaksi pistettä ei ole likaa, vaan kuikkapariskunta oli lähtenyt iltauinnille.

Ja tällainen kaunokainen lenteli päivällä pihalla, ikävä nimi vaan annettu perhoselle, suruvaippa.

Hallitusneuvottelut on nyt sitten päättyneet. Ja uusia ollaan ilmeisesti pyhien jälkeen aloittelemassa jota kuinkin samojen puolueiden kanssa, jotka muodostivat hallituksen ennen vaaleja. No missäs sitten näkyy vaalien tulos? Olisikohan tarpeen tässä välillä presidentin nimittää virkamieshallitus...