Puhdistin torstaina puuvajan katolta neulasia ja huomasin mökin vieressä oleva kuusen latvalle tapahtuneen jotain:

Eli kuusi on kuolemassa. Josko joku veljistäni tulisikaatamaan puun ennen kun latva ukkosmyrskyssä katkeaa ja putoaa mökin päälle . Ja kun mulla on vaja puita täynnä, niin voisi samalla viedä rungon pois (ja oksatkin mielellään...). Itse asiassa ulkona odottaa vajaan siirtoa kaksi pinoa puita, joten oikeasti uusia halkoja ei nyt tarvita. Mökille johtavan tien varrella on muitakin runkoja, jotka keskimmäinen veljeni on luvannut ottaa, joten samassa kyydissähän tämäkin menisi. 

Eilen kävin ystäväni tyttären lakkiaisissa, syötävää ja juotavaa oli taas ihan riittävästi, kiitokset! Ja kun tuli syötyä, niin kävin illalla ajamassa fillarilla lenkin, Itiksessä jäätelöllä (kaloritasapaino nääs). 1½ tuntia suuntaansa, joten jos ajan töihin joskus pyörällä, niin kyllä kahdessa tunnissa ajaa Vallilaan. Eli olen siis tässä välillä taas siirtynyt mökiltä kotiin. Kävin ostamssa mökille pari havua; kääpiökatajan ja sinikatajan. Nyt havuistutukseni alkaa ollakin täysi, koska esim. tuo kääpiokataja kasvaa vain n. 20 cm korkeaksi, mutta leveyttä sitten riittääkin. Toivottavasti vaan kaikki kestävät Suomen talven.

Huomisaamuna anivarhain lähden ajamaan kohti mökkiä ja otan aamulla Kuopiosta veljentyttäreni mukaan mökille. On muuten ensi viikoksi luvattu tosi lämmintä !!!