Keväällä alasleikatut norjanangervot kasvavat aika vauhtia, ihan samaa ei valitettavasti voi sanoa apiloista. Ne näyttävät itäneen vähän epätasaisesti, mutta täytyy syyskesästä kylvää uudelleen pälvipaikat. Mutta kohta voin ottaa tuon kuvassakin näkyvän aidan pois, koska angervot ovat jo niin isoja.

 

Lauantaina kävimme ystäväni kanssa polkupyörillä Vantaan Kuusijärvellä. Ilmassa oli runsaasti happea, kun vähän sateli vettä. Tosin välillä sateli enemmänkin, mutta silloin olimme kahvilla ja munkilla Kuusijärven kahviossa. Kun tulimme kotiin, olivat vaatteet hieman märkiä, mutta oli oikein kiva mennä saunaan. Illalla koirakin pääsi käymään kylässä ja leikitettävänä; se olikin aika väsynyt, kun se vihdoin tuotiin kotiin.

Viikonloppu siis meni ulkoilun, hyvän ruoan ja seuran parissa. Uusista perunoista saa kaikkea hyvää, esim. 1 keitettyjä uusia perunoita, tomaattia, artisokkaa ja vähän pestoa, johon on sekoitettu valkosipulia. Esim. 2 keitetyt uuden perunat halkaistaan ja päälle laitetaan ohut vuohenjuustoviipale, uuniin vartiksi ja päälle vähän pestoa. Kumpikin on oikein hyvää .

Eilen illalla tapasin kahta työkaveriani, mukavasti kuutisen tuntia vierähti rupatellessa, kiitokset molemmille seurasta!

Huomisaamuna taas auton keula kohti mökkiä, siellä onkin odottamassa kaksi neitokaista, joille kävin ostamassa vähän askartelujuttuja. Toivottavasti salaatit ja retiisit on muistettu kastella, vai onkohan sadetta riittänyt?