Käkikin on jo ennättänyt Pohjois-Savoon ja laulelee niin innolla. On ollut pari sateista päivää ja ilmeisesti pari vielä tulossa. Eilinen päivä meni kierrellessä äitini kanssa Kuopiossa; kävimme myös pikkuveljen kotona, kun tytär tuli koulusta. Leikkimökki oli siivottu, se oli tosi hienossa kunnossa! Jääkaappikin ostettiin ja tuotiin mökille, illalla sitä paketista purkaessa huomasin, ettei se ollutkaan sellainen kuin myyjän kanssa sovittiin; pakkaslokero puuttui. Ko myyjä pitää tänään vapaapäivän, liikkeestä luvattiin, että sieltä soitetaan huomenna. En nimittäin lähde viemään tuota takaisin liikkeeseen, saavat tuoda uuden ja viedä ton väärän pois. Miksi niin usein sattuu kaikenlaista tällaista,  huolimattomuuttako ?

Vaihdoin saunan kiukaaseen kivet. Oli aikakin, en muista, milloin ne edellisen kerran on vaihdettu. Ja illalla testasin, oikein hyvät löylyt. Kun viime kesänä mökin sähköistämisen yhteydessä kaivettiin kaapelia ja sähköpylvästä varten maata, nousi sieltä kasa isoja kiviä. Laitoin kiukaasta otettuja kiviä kivikasaan niin, että pystyin istuttamaan kasveja kivien koloihin, vanhoille kiuaskiville tuli siis hyötykäyttöä.

Alhaalla oikealla on keltamaksaruohoa, ylhäällä kangasajuruohoa ja vasemmalla laukkaneilikkaa.  Laukkaneilikka kukkii punaisin kukin touko-kesäkuussa, keltamaksaruoho kesä-heinäkuussa (paitsi että synnyinkotini rannassa se tuntui kukkivan koko kesän, näin ainakin muistelen) ja kangasajuruoho kukkii heinä-elokuussa vaaleanpunaisin kukin eli koko kesän pitäisi joku kukkia. Toivottavasti vaan tuosta vähän kasvavat ja leviävät, että kukatkin näkyvät jonnekin...

Siirsin samalla havupenkistä komeamaksaruohon saman kivikasan viereen, tässä se on paremmalla paikalla. Havupenkissä on kaksi vuorimäntyä, kaksi sinikatajaa ja yksi laakakataja. Ja joku havu on tarkoitus vielä tänä keväänä siihen istuttaa, kunhan keksin sopivan.

Vuorenkilvet näyttävät tänä keväänä kukkivan muutaman heikohkon kukkavuoden jälkeen tosi komeasti.

 

Tänään on keskimmäisen veljeni ja hänen vaimonsa 25-v. hääpäivä, ONNEA!!!!

Jos huomenna sataa, niin päivä menee mukavasti Ed McBain dekkarin seurassa sateen ropistessa huopakattoon .