On se kiva, kun on oma sauna. Ja tuskin maltan odottaa, että pääsen mökille lämmittämään puusaunaa ja tietysti myös saunomaan. Tosin siihen menee vielä valitettavasti muutama viikko, ensin järven täytyy päästä vapautumaan jäästä, jotta saan saunaan vettä ilman että pitäisi ensin tuuralla tehdä avanto. Savun tuoksu, joka saunaa lämmittäessä syntyy, on mielestäni tosi hieno. Se on hieno kesällä, mutta jostakin syystä varsinkin pakkasella savun haju jotenkin vielä korostuu.

On joitakin tilanteita tai tuoksja, jotka nostavat muistoja mieleen. Esim. pari kuukautta sitten ajelin autolla aurinkoisena päivänä, hanget kimalsivat ja jostakin tuli yhtäkkiä mieleen hevonen, joka vetää hangella heinäkuormaa. Kun olin alle kouluikäinen, meillä oli hevonen ja kun isä kävi talvella hakemassa ladosta heinää, pääsimme me kyytiin; pystyn vieläkin haistamaan hevosen ja kuivan heinän tuoksun. Tervan tuoksusta tulee mieleen taas aurinkoiset kevätpäivät, kun vene tervattiin ja juuri leikatun nurmikon tuoksusta tulee mieleen juhannus; pihanurmikko ajettiin aina juhannusaattona.

Kävin tänään katsomassa vihdoin ja viimein Kuninkaan puhe -elokuvan. Päivällä on tosi kiva käydä elokuvissa, koska missään ei ole minkäänlaista ruuhkaa, vaan on tosi rauhallista. Etukäteen kuvittelin elokuvassa sodan uhkan tulevan enemmän esille, mutta sota kyllä sivuutettiin aika taidokkaasti. No, elokuvan tarkoituksena lieneekin kuvata enemmänkin "Ykän" henkilökohtaista ongelmaa ja siitä selviämistä.  Pidin kylläkin elokuvasta ja kyllähän Colin Firthin suoritus on tosi taidokas; ihan olisin voinut itsekin Oscarin hänelle tästä suorituksesta myöntää (mitenkähän muuten pääsis valitsijaraatiin?).