Ja kun ottaa vielä huomioon sen, että järvi, jonka rannalla mökki on, on jäässä. Tosi hienoja, aurinkoisia ja lämpimiä päiviä, mutta kyllä metsässä vielä näyttää luntakin olevan. Jokohan kotona takapihasta olisi tullut lumeton alue?? Vanhimman veljeni perhe suuntasi auton nokan jo Etelä-Suomea kohti, mutta nuorin veljeni perheineen vielä mökkeilee. Kävin illan suussa heillä kahvilla ja veljeni tytär satuloi itselleen "ratsun", joka hieman vikuroi suitsia laitettaessa ja lauloi Hanna Ekin kappaletta Vieläkö on villihevosia. Kiitos, laulu onkin sitten soinut päässäni koko illan . Heillä on mukana myös lemmikkikani, joka on koirani mielestä tosi pelottava olio. Toissa aamuna koira ajoi metsäjäniksen pois mökin pihasta, mutta tämä häkissä oleileva pupu onkin sitten ihan eri juttu.

Nyt on grillailtu ja saunottu, talviturkkia ei vielä voinut heittää, kun sula alue on niin kapea, ettei siinä vielä oikein voinut uida (ihan kun muutenkaan järveen vielä näin aikaisin olisin mennyt ;), ehkä sitten heinäkuussa). Ja muuten ensimmäiset hyttysetkin inisivät äsken korvan juuressa, eivät valitettavasti saaneet elää niin pitkään, että olisi tullut testattua, pistävätkö ne. Jostakin syystä mökin sisällä oli yökkösiä, siis ruskeita perhosia. Koskaan aikaisemmin näiden 15 vuoden aikana niitä ei ole näkynyt, mutta nyt ne olivat jostakin syystä majoittuneet tänne joukolla, myös naapurimökkeihin.

Mökin katolla kasvavaa sammalta yritettiin saada pois viime kesänä tuhkavedellä ja kastelu näyttäisi ainakin tällä hetkellä pääosin onnistuneen. Tosin syynä voi olla myös se, että vuosi sitten mökin viereltä kaadettiin muutama kuusi pois, joten aurinko pääsee paremmin paistamaan kattoon ja siten estämään sammalen kasvun. Maassa täälläkin sammalta on, mutta se ei sinällään mökkipihalla haittaa, koska kukaan ei ole täällä ruohoa ajamassa viikottain.