Eli nyt se takatalvi iski, tosi kylmä tuuli ja muutamaan otteeseen näytti vähän luntakin satavan. Kävelin tänään metsässä koiran kanssa ja oikein lämpimissä kohdissa mustikka näytti olevan kukalla ja erään talon seinämällä kukki voikukkakin. Toivottavasti tämä kylmä jakso ei kestä älyttömän pitkään. Vappuaattona satoi vettä ja jo silloin oli aika viileää, joten vappuvieraille ei grillailtu, vaan vappuaaton lounas tehtiin ihan uunissa. Sinällään hyvä, että satoi; apilansiemenetkin saivat vettä, tosin ei ne näin kylmässä idä. Nykyään vapunvietto menee rauhallisesti kotona, kyllähän aikoinaan tuli juhlittua ihan riittävästi.

Muutin tänään pikkuruukuista kukka-ampeliin annansilmät (ne pukkaa jo kukannuppuja) ja miljoonakellot, lumikellot ovat vielä sen verran pieniä, että saavat kasvaa vielä hetken pikkuruukuissa. Zinniat olivat jo tullessaan aika heikossa kunnossa ja ne kuolivatkin yhtä lukuunottamatta, joten niille ei tarvitse miettiä kasvupaikkaa. Harmi, koska ainakin kuvastossa ne olivat tosi kauniita.

Koiran karva on ruvennut irtoamaan ja tätä iloa riittääkin sitten reilun kuukauden ajan. Koira hoikistuu ihan silmissä...