Kävimme eilen isäni kanssa laskemassa verkot, taitolaji sekin. Tai ei ehkä niinkään verkkojen laskeminen, vaan se soutaminen... Jotakuinkin hyvin se taisi mennä, selvittiin muutamalla kirosanalla. Kuitenkin siitä on vuosia, kun viimeksi olen ollut soutajana verkonlaskussa. Kävimme samalla katsomassa katiskat, mutta siellä ei ollut kuin muutama ahven ja pieni hauki, jotka saivat uuden elämän eli ne laskettiin takaisin järveen. Ahvenen kutu on kuulema jo ohi eli katiskat voisi vaikka nostaa pois. Järven vesi oli tosi kirkasta silloin, kun jäät olivat lähtemässä. Nyt se on muuttunut vähän ehkä ruskean väriseksi, kun metsistä on lumet sulaneet ja vesi valunut järveen.

Tänään kävimme sitten katsomassa verkot ja saaliina oli 3 kuhaa, hauki, iso ahven ja made sekä pari lahnanparkkia, jotka laskettiin kasvamaan. Aika hyvä saalis, tänään lounaalla on paistettua kuhaa . Koira on ollut aikaisemmin muutaman kerran veneessä eikä ole oikein pitänyt koko touhusta, mutta nyt se istui ja makaili kokassa ihan rauhallisesti ja haisteli välillä tuulta. Ehkäpä siitä tuleekin hyvä venekoira.

Jääkaappi on nyt uusittu, kävin eilen vaihtamassa sen. Paitsi että jääkaapin sähköjohto on pari senttiä liian lyhyt eikä ulotu pistorasiaan. Täytyy siis ostaa jatkojohto...

Ja ensimmäisen pääskysenkin näin tänä aamuna, vaikka nyt on vähän viileämpää ollutkin. Olisiko ollut eka tiedustelija, joka on katsomassa pesäpaikkoja. Naapurissa olevan veljeni mökin räystään alle ne ovat pesän aina tehneet mökin asukkaiden vastalauseista huolimatta. Myöskin kaulushaikara on äänestä päätellen jälleen saapunut; sen äänen tunnistaa helposti, koska se kuulostaa samanlaiselle kun puhaltaisi pulloon.