Ei nyt ihan vielä, mutta kasvamassa on. Persilja ei itänyt, joten laitoin uudestaan siemeniä multaan. Retiisikin kasvaa hyvää vauhtia, samoin ruukussa olevat paprikantaimet. Parille kukantaimelle täytyy kotoa tuoda ruukut ja siirtää ne kasvamaan niihin.

Tänään onkin reilut 15 astetta viileämpää kuin eilen, mittari näytti äsken 10 astetta, tosin siihen käy pohjoistuuli, mutta ei ulkona enää ihan bikineissä tarkene, pakko kai tässä on fleece vetää päälle. Ja takkaan pitää sytyttää tuli, vaikka vielä eilen ei olisi sitä voinut kuvitellakaan. Järvivesikin oli jo lämmennyt ihan mukavasti, mittari näytti aamulla 21 astetta. Kyllä tämä viileä sää sinne eteläänkin valuu, valitettavasti . Ukkostutkan mukaan täällä pitäisi olla nyt ukkonen, mutta ei näy, ei kuulu (kuuluisat viimeiset sanat). Aamuyöstä ukkonen kuului kylläkin kauempana jyrisevän.

Haloin äsken vähän halkoja, osa kun on vähän liian isoja takkaan ja saunan uuniin, muuten päivä on mennyt hesarin ja Harry Holen merkeissä. Ensi viikolla pitäisi pestä ikkunat ja katkoa tontilla kasvavat haavan ja pihlajan alut. Niitä muuten riittää, uskomattoman sitkeästi ne aina vaan yrittävät päästä kasvamaan. Loppuviikosta lähdenkin sitten taas käymään kotona.

Ruohoa ei ole tarvinnut kovinkaan paljon leikata  (on sitä  mökin ympärillä nyt kuitenkin vähän enemmän kuin tuossa vajan edessä ), helle on pitänyt siitä huolen. Kun nostan leikkurin varastosta pihalle, alkaa hillitön haukkuminen, jostakin syytä koira ei pidä siitä.