Minulta on kysytty, kuinka saan aikani kulumaan. Itsekin mietin etukäteen, tulisiko aika pitkäksi, kun ei tarvitsekaan joka aamu lähteä töihin. Mutta eipä ole ollut puutetta tekemisestä, kummasti vaan aina jotain löytyy. Ja paljon jää vielä tekemättäkin... Sää on ollut aika suosiollinen ulkoiluun, joten olen käynyt paljon vähemmän elokuvissa ja mm. taidenäyttelyissä kuin mitä kuvittelin etukäteen käyväni.  Ja nyt kun viettää aikaa välillä kotona ja välillä mökillä, niin  mökin ja kodin välinen matka voisi olla vähän lyhyempi, huomenna taas vierähtää viitisen tuntia auton ratissa.

Voin suositella pientä irtiottoa töistä kaikille lämpimästi, asioita alkaa katsoa vähän eri tavalla ja eri perspektiivistä. Tosin muutaman vuoden takaisesta kokemuksesta tiedän, että äkkiä sitä taas urautuu, kun palaa töihin.

Tänään oli jo vähän lämpimämpi päivä, paitsi että se meni ikkunoiden pesuun ja muutenkin mökin siivoamiseen. Iloisia perhetapahtumia kuitenkin on ympärillä, joutsenilla on neljä poikasta ja sorsapoikueeseen kuuluu 5 poikasta. Tiellä juoksenteli myös yksi töyhtöhyypän poikanen. Ampiaisille kuuluu vähän huonompaa; kahdesta mökin räystäiden alla olleista pesistä ja yhdestä puuvajan räystään alla olleesta pesästä on pohja pudonnut pois, missä lienee vika.