Eilinen ja tämä päivä olivat oikein aurinkoisia ja lämpimiä päiviä, eilen jo lenteli perhonenkin mökillä, siis ulkona, ei sisällä. Kävelin tänään järvellä; yöllä oli ollut muutama aste pakkasta, aurinko paistoi, tuuli ei henkäillyt eikä jäällä ollut lunta eikä vettä, joten siis loistava ulkoilusää. Lokitkin kuuluivat jo tulleen. Juttelin erään hiihtäjän kanssa; hän oli menossa hiihtäen Siilinjärvelle eli n. 28 km yhteen suuntaan, aikamoinen kilometrimäärä, mutta kun ei ole mitään kiirettä, niin mikäs siinä. Hän kertoi ottavansa joka päivä poikansa pyynnöstä valokuvan samasta kohdasta vaarulta, jolloin kuvista on mukava seurata, miten kevät etenee.

Lumikin tuntuu häviävän mukavaa vauhtia auringon alta, mikähän tilanne on kotona, takapihalla sitä varmaan vielä riittää .

Mikko, en käynyt ottamassa kuvaa teidän mökiltä, mutta teillä on mökin ympärillä lähes paljas maa. Oravakin on käynyt urakoimassa, männyn juurella on aika paljon kuusenkäpyjä. Linnunpönttö piti muuten tehdä tämän käynnin aikana isäni kanssa, mutta se nyt jäi vielä seuraavaan kertaan.

Kävin tänään pitkästä aikaa Kuopiossa. Hieman näytti hassulta, kun on tottunut tiettyjen katujen yksisuuntaisuuteen ja nyt niillä ajetaankin molempiin suuntiin. Kävin kahvilla entisen työkaverini kanssa; eläkeläisellä näyttää menevän ihan leppoisasti ja mukavasti, tosin välillä taitaa olla vähän kiirettäkin. Toinen tärkeä tapaaminen oli veljeni tyttären kanssa. Kävimme etsimässä ja ostamassa 10 v. synttärilahjan, kaikenlaista muutakin mielenkiintoista olisi kaupoissa ollut ja katsoimmekin valmiiksi myös jotain mukavaa äidin ja iskän kanssa ostettavaksi (ehkäpä jo ensi viikonlopulla) .